top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣΕΑΜΕ

Πρόταση ΣΕΑΜΕ για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τις Απολυμάνσεις

Πάγια θέση του Συνδέσμου αποτελεί η ανάγκη βελτίωσης της εθνικής νομοθεσίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις του εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου, υποβάλαμε δύο αιτήματα:


(1) Αίτημα επίσπευσης διαδικασιών μεταφοράς αρμοδιοτήτων Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (2) Αίτημα επίσπευσης διαδικασιών σχετικά με την άμεση νομοθετική πρόβλεψη για το δικαίωμα εκτέλεσης εργασιών απολύμανσης χωρίς επιπρόσθετες διοικητικές διαδικασίες, σε επιχειρήσεις όπου έχουν ήδη κάνει αναγγελία έναρξης ίδρυσης και λειτουργίας για την "επαγγελματική χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων με σκοπό την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους".


Οι επιχειρήσεις του κλάδου μας παραδοσιακά παρέχουν και υπηρεσίες Απολύμανσης. Απασχολούν ειδικευμένους επιστήμονες, έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, έχουν την εμπειρία στη χρήση βιοκτόνων και υποχρεούνται να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Λόγω της υγειονομικής κρίσης που προέκυψε από την έξαρση του Sars-Cov-2, αρκετοί συνάδελφοι δίνουν τη δική τους μάχη καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν. Είμαστε περήφανοι επειδή γνωρίζουμε ότι αρκετοί από εσάς προσφέρετε τις υπηρεσίες σας ενίοτε άνευ κόστους, ειδικά όταν υπάρξει ανάγκη.


Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και παραμένουμε σε επαφή με τους φορείς (επιμελητήρια, συλλόγους) που εκπροσωπούν επιστήμονες οι οποίοι εμπλέκονται στην υλοποίηση εργασιών Απολύμανσης.


Κύριος σκοπός του Συνδέσμου είναι η ποιοτική αναβάθμιση του κλάδου μας προκειμένου να προσφέρονται στον πολίτη και τις επιχειρήσεις, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τη διαχείριση των επιβλαβών οργανισμών με έμφαση στην ασφάλεια για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Υποχρέωση μας είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Καθήκον μας η συνεισφορά στη δημιουργία ενός ισχυρού νομοθετικού πλαισίου, το οποίο θα διασφαλίζει τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις των επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό προχωράμε στην υλοποίηση δράσεων με σκοπό την επίλυση προβλημάτων, την ενημέρωση και την συνεχιζόμενη κατάρτιση των στελεχών.

bottom of page