top of page

Ανακοίνωση Σ.Ε.Α.Μ.Ε. για την απώλεια του Ευάγγελου Μπούμπουκα, Πρώτου Προέδρου του Συνδέσμου

  • Εικόνα συγγραφέα: ΣΕΑΜΕ
    ΣΕΑΜΕ
  • 31 Οκτ
  • διαβάστηκε 2 λεπτά

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Απεντομώσεων και Μυοκτονιών Ελλάδας (Σ.Ε.Α.Μ.Ε.) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Ευάγγελου Μπούμπουκα, πρώτου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του τότε Σωματείου Απολυμαντών και Εταιρειών Απολυμάνσεως, Απεντομώσεως και Μυοκτονιών “Η ΥΓΕΙΑ”, το οποίο αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 1291/11-05-1978 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο αείμνηστος Ευάγγελος Μπούμπουκας διετέλεσε Πρόεδρος κατά την πρώτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 15 Νοεμβρίου 1978, θέση στην οποία υπηρέτησε έως και τις 28 Φεβρουαρίου 1980.

Πέρα από την ιδρυτική του συμβολή στον κλάδο της Απεντόμωσης, Μυοκτονίας και Απολύμανσης, ο Ευάγγελος Μπούμπουκας υπήρξε εμπνευστής, ιδρυτής και επί σειρά ετών Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην έρευνα, την καινοτομία και τη διάχυση της γνώσης στη χώρα μας.

Με σπουδές στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και εξειδίκευση στην Ανάλυση και Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στις Τηλεπικοινωνίες και στα Συστήματα Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών, αφιέρωσε τη ζωή του στη δημιουργία ενός σύγχρονου οικοσυστήματος επιστημονικής πληροφόρησης και ανοικτής πρόσβασης στη γνώση.Από το 1989 έως το 2013 διετέλεσε Διευθυντής του ΕΚΤ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), ενώ το 2020 αναγορεύτηκε Επίτιμος Αντιπρόεδρος του ΕΙΕ, τιμώμενος για τη σπουδαία του προσφορά.


Η διορατικότητα, το ήθος και η βαθιά αίσθηση προσφοράς του Ευάγγελου Μπούμπουκα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους. Για τον Σ.Ε.Α.Μ.Ε., ο οποίος συνεχίζει το έργο του πρώτου εκείνου Σωματείου “Η ΥΓΕΙΑ”, η μνήμη του παραμένει ζωντανή, συνδέοντας το παρελθόν του κλάδου με το μέλλον της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στις 11:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Ανάστασης και Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Γ’ Κοιμητήριο Δήμου Αθηναίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Α.Μ.Ε.

Εκ μέρους όλων των επιχειρήσεων του κλάδου, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.


Αιωνία του η Μνήμη!


Ο Ευάγγελος Μπούμπουκας υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Μ.Ε. και ένας από τους ανθρώπους που έθεσαν τα θεμέλια του κλάδου της Απεντόμωσης και Μυοκτονίας στην Ελλάδα. (Φωτογραφία: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης)
Ο Ευάγγελος Μπούμπουκας υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Μ.Ε. και ένας από τους ανθρώπους που έθεσαν τα θεμέλια του κλάδου της Απεντόμωσης και Μυοκτονίας στην Ελλάδα. (Φωτογραφία: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης)




Σχόλια


bottom of page