top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣΕΑΜΕ

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία


H Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, που έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), εορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Απριλίου, με σκοπό την προαγωγή της πρόληψης ατυχημάτων και ασθενειών κατά τη διάρκεια της εργασίας.


Το 2022 ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Απεντόμωσης Μυοκτονιών Ελλάδας (Σ.Ε.Α.Μ.Ε.) συνυπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), μέσω του οποίου συμφώνησαν και συναποδέχτηκαν τη μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα που αφορούν σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία κατά τη διάρκεια υλοποίησης εργασιών αντιμετώπισης επιβλαβών οργανισμών. Στα πλαίσια της εν λόγω συνεργασίας, συμφωνήθηκε η διοργάνωση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων αλλά και ερευνητικών δραστηριοτήτων. Με τον τρόπο αυτό, ο Σ.Ε.Α.Μ.Ε. και το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. προτίθενται να συμβάλλουν στην προαγωγή της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία και η εμπέδωση της νοοτροπίας πρόληψης με τη συνεργασία και προς όφελος επιχειρήσεων οι οποίες αναλαμβάνουν εργασίες αντιμετώπισης επιβλαβών οργανισμών, των εργαζομένων σε αυτές, τους πελάτες τους και της κοινωνίας συνολικά.


Στο πλαίσιο αυτό, είναι ήδη σε εξέλιξη έρευνα σχετικά για την υγεία και ασφάλεια σε δραστηριότητες απεντόμωσης - μυοκτονίας – απολύμανσης. Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και απευθύνεται σε εργαζόμενους/ες και εργοδότες σε τέτοιου είδους δραστηριότητες στην Ελλάδα (Ερωτηματολόγιο).




bottom of page