top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣΕΑΜΕ

Η Ελλάδα είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός - Αναληθή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ της Τουρκίας


Η Ελλάδα είναι και θα συνεχίσει να είναι, ένας ασφαλής τουριστικός περιορισμός. Δεν υπάρχει λόγος πανικού λοιπόν, δεν βιώνουμε αντίστοιχη κατάσταση με τη Γαλλία. Επίσης, δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενη έξαρση παρουσίας κοριών. Κάθε αναφορά για ««..κατάσταση συναγερμού» στην Ελλάδα, λόγω κοριών...» στην υφιστάμενη κατάσταση, είναι Fake News.


Στο κλάδο μας απασχολείται υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό με αυξημένη τεχνογνωσία και εμπειρία, ως εκ τούτου εφαρμόζονται πλάνα ολοκληρωμένη διαχείρισης παρασίτων και στην τουριστική μας βιομηχανία. Λαμβάνοντας υπόψη τα έως σήμερα γνωστά δεδομένα, η κατάσταση στη χώρα μας σχετικά με τους κοριούς, είναι η φυσιολογικά αναμενόμενη και κάθε προσβολή από το συγκεκριμένο αιμομυζητικό έντομο, διαχειρίζεται επιτυχώς.


Δημοσιεύματα στα ΜΜΕ της Τουρκίας


Σε δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας παραφράζονται δηλώσεις του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «Ο Γιώργος Λάμπρου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Απολύμανσης Κοριών (ΣΕΑΜΕ), έκανε λόγο στην Ελληνική Ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ για “κατάσταση συναγερμού” λόγω κοριών που εμφανίζονται συχνά σε όλη τη χώρα. ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές»


Σε συνέχεια αυτών, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Λάμπρου, επισημαίνει τα εξής: "Με αφορμή δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας, όπου γίνεται αναδιατύπωση δηλώσεων μου στην ΕΡΤ1, επισημαίνω ότι ουδέποτε ανέφερα πως βρισκόμαστε σε «κατάσταση συναγερμού» (alarm durumuna) στην Ελλάδα, λόγω κοριών.


Επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει λόγος πανικού στην Ελλάδα! Δεν βιώνουμε αντίστοιχη κατάσταση με τη Γαλλία, ούτε υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις.


Όπως έχω πει ήδη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο κοριός είναι «ταξιδευτής», εφόσον εύκολα κρύβεται στις αποσκευές, ως εκ τούτου μεταφέρεται αθόρυβα ανεμπόδιστα σε οποιοδήποτε προορισμό. Οπότε μπορεί να εντοπιστεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ή σε οποιαδήποτε μέσο μαζικής μεταφοράς.


Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι και θα συνεχίσει να είναι, ένας ασφαλής τουριστικός περιορισμός.


Το επιστημονικό προσωπικό των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες Απεντόμωσης στην Ελλάδα είναι υψηλού επιπέδου και εφαρμόζουν μεθόδους ολοκληρωμένη διαχείρισης, με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην τουριστική μας βιομηχανία."


Στη συνέχεια το απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ1 “Συνδέσεις” με τον Κ. Παπαχλιμίντζο και τη Χρ. Βίδου (05/10/2023), όπου αναφέρονται τα δημοσιεύματα.



bottom of page