top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣΕΑΜΕ

QFytoTera: «Διαχείριση κουνουπιών-διαβιβαστών νοσημάτων: προκλήσεις και νέες προσεγγίσεις»

Έγινε ενημέρωση: 31 Μαΐ 2022



Τα μέλη της ερευνητικής κοινοπραξίας του QFytoTera σάς προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση κουνουπιών-διαβιβαστών νοσημάτων: προκλήσεις και νέες προσεγγίσεις», η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:00-14:00 στο Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του προβλήματος της μετάδοσης σοβαρών ασθενειών, που μεταδίδονται από κουνούπια-διαβιβαστές, καθώς και η στρατηγική πρόληψης μέσω ελέγχου των κουνουπιών.


Σε αυτή την κατεύθυνση, η κοινοπραξία του QFytoTera μελέτησε ελληνικά αρωματικά φυτά, τα οποία έχουν αποτελέσει τις πρωταρχικές πηγές για την ταυτοποίηση φυτικών εντομοαπωθητικών, με σκοπό την ανάπτυξή τους σε καινοτόμα προϊόντα για τον έλεγχο των ασθενειών που μεταδίδονται από έντομα διαβιβαστές.


Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν με προσκεκλημένες ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι κρατικών φορέων διαχείρισης κουνουπιών, ενώ στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του ερευνητικού προϊόντος QFytoTera από εκπρόσωπο της εταιρίας Theracell.


Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά στο ακόλουθο Link: https://www.youtube.com/watch?v=k7UqPdbeO6c



Κατεβάστε το σχετικό υλικό

Πρόγραμμα QFytoTera
.pdf
Download PDF • 13.75MB
Πρόσκληση Ημερίδας
.pdf
Download PDF • 348KB




bottom of page