top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣΕΑΜΕ

ΥπΑΑΤ: Επικινδυνότητα μετά από έκθεση του ευρέος κοινού σε βιοκτόνα αεροζόλ με αυτόματη συσκευή


Στο υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου: 11503/338331, έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: "“Επικινδυνότητα μετά από έκθεση του ευρέος κοινού σε βιοκτόνα αεροζόλ με αυτόματη συσκευή ψεκασμού στο χώρο”, αναγράφεται ότι:


"α. Η χρήση βιοκτόνων αεροζόλ που εφαρμόζονται με αυτόματη συσκευή ψεκασμού στο χώρο, στον οποίο είναι πιθανή η ύπαρξη ατόμων και ταξινομούνται ως καρκινογόνα κατηγορίας 1Α ή 1Β ή 2, μεταλλαξιγόνα κατηγορίας 1Α ή 1Β ή 2 και τοξικά στην αναπαραγωγή κατηγορίας 1Α ή 1Β ή 2, δεν πρέπει να αφορά κατοικημένους χώρους ή χώρους εργασίας.


β. Οι επαγγελματίες χρήστες αυτών των βιοκτόνων, κατά την επανείσοδό τους στο χώρο εφαρμογής θα πρέπει να φοράνε κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, τα οποία καθορίζονται κατά περίπτωση με βάση και την ποσοτική εκτίμηση επικινδυνότητας από δευτερογενή έκθεση για τις συγκεκριμένες εργασίες ανάλογα με το χώρο εφαρμογής.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή εφαρμογή των σκευασμάτων αυτών, η υπηρεσία θα προχωρήσει στη τροποποίηση των υφιστάμενων εγκρίσεών τους, ως προς το πεδίο εφαρμογής τους σύμφωνα με τα ανωτέρω."


Δείτε το έγγραφο

Εκθεση ευρύ κοινου σε βιοκτόνα με αυτόματη συσκευή ψεκασμ...
.pdf
Download PDF • 220KB


bottom of page